A kazah Művészeti Egyetem Orgonatermében tartott rendezvényen részt vett és beszédet mondott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. Kazah részről díszvendég volt és beszédet mondott Pavel Kazancev, a Kazah Köztársaság Parlamentje alsóházának (Mazsilisz) alelnöke. A mintegy 250 vendég között jelen volt több parlamenti képviselő, vezető államigazgatási tisztviselő, a DT tagjai, valamint a kulturális, oktatási és üzleti élet számos képviselője, és az asztanai magyar kolónia tagjai. A főként Liszt Ferenc műveit bemutató koncertet ünnepi fogadás zárta, magyaros ételkínálattal, valamint magyarországi bor- és pálinkakóstolással.


A Tádzsik Opera- és Balettszínházban rendezett dusanbei koncerten mintegy 140 vendég vett részt. A programban Oravecz György szólójátéka mellett szerepelt a művész és a tádzsik Állami Szimfonikus Zenekar közös fellépése is; Liszt Ferenc Magyar rapszódia c. művét adták elő. A lehetőségért a tádzsik fél külön is köszönetét fejezte ki.

A magyar kultúra népszerűsítése és bemutatása mellett a rendezvények mindkét országban lehetőséget biztosítottak a diplomáciai kapcsolatok felvételének 30. évfordulójáról való méltó megemlékezésre, ezzel is erősítve Magyarország közép-ázsiai jelenlétét és a térséggel fennálló kapcsolatrendszer fejlesztése iránti elkötelezettségét. Az asztanai koncert két éves kényszerszünet után Magyarország első nagyszabású diplomáciai rendezvénye és nemzeti ünnepi fogadása volt. Dusanbéban az ország függetlenné válását követően ez volt hazánk első nagyvolumenű kulturális rendezvénye. A széles körből meghívott és nagyszámú közönség mindkét helyszínen nagyra értékelte az igazi művészeti értékkel bíró produkciót, ismételten megerősítve azon tényt, miszerint Kazahsztánban és Tádzsikisztánban is van értő közönség és igény a magyar kultúrára.